Home VestiPolitika i društvo Big Deal projekat i ove godine okuplja najbolje studente pravnih fakulteta iz regiona

Big Deal projekat i ove godine okuplja najbolje studente pravnih fakulteta iz regiona

by bifadmin

Ideja projekta je da studenti prava na jedan jedinstven i praktičan način, pod vođstvom vrsnih advokata iz Srbije i zemalja u regionu, steknu nova znanja i ovladaju veštinama kompanijskog prava. Idejni tvorac i koordinator Big Deal projekta, advokatska kancelarija JPM Janković Popović Mitić, u saradnji sa vodećim regionalnim advokatskim kancelarijama, pruža jedinstvenu mogućnost studentima prava da se kroz simulaciju kupoprodajne transakcije pravnog lica već sada susretnu sa konkretnim problemima koji se dešavaju u privredi i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima. Srbiju će ove godine predstavljati timovi iz Beograda i Kragujevca koji će svoje znanje odmeriti sa studentima pravnih fakulteta iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

„Ovo je sedma godina kako Big Deal projekat postoji, od kojih tri godine sa internacionalnim potpisom zbog čega je postao maksimalno zanimljiv studentima učesnicima, prvenstveno iz razloga razmene iskustava, ali i međusobnog druženja tokom svih meseci trajanja projekta. Nova znanja i veštine koje studenti steknu tokom trajanja projekta od ključnog su značaja za njihovo dalje profilisanje i maksimalno razumevanje poziva kojim će se baviti nakon završetka osnovnih studija. Mi smo tu da im kroz ovaj projekat pomognemo da osete najbolje iz oblasti kompanijskog prava i da ih na pravi način pripremimo za predstojeće izazove“, izjavio je Nenad Popović, stariji partner advokatske kancelarije JPM.

Cilj Big Deal projekta je bio i ostao prenošenje praktičnog znanja iz oblasti kompanijskog prava najboljim studentima pravnih fakulteta u regionu, i to kroz simulaciju kupoprodajne transakcije. Na ovaj način studenti imaju priliku da se susretnu sa konkretnim problemima koji se dešavaju u privredi i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima. Iskusni advokati iz Srbije i regiona prenose svoja znanja i iskustvo studentima, i pomažu im da što brže i lakše prođu kroz period pripreme i sprovođenja transakcije, i steknu praktična iskustva koja će im biti dragocena tokom njihove buduće karijere u nekoj od advokatskih kancelarija ili kompanija u kojima će započeti svoju profesionalnu karijeru. Posebnost Big Deal projekta ogleda se i u tome što se kompletna komunikacija između advokata, mentora i timova studenata pravnih fakulteta odvija na engleskom jeziku.

Timovi fakulteta učesnika iz Srbije započeli su proces pripreme za takmičenje čije će se finale održati krajem godine. Najbolji studenti u studiji slučaja će dobiti tromesečnu praksu u advokatskoj kancelariji JPM Janković Popović Mitić, sa mogućnošću daljeg zaposlenja.

Pročitajte i ovo...