Home VestiPolitika i društvo Pokreće se program finansijske edukacije mladih pod pokroviteljstvom Intesa Sanpaolo

Pokreće se program finansijske edukacije mladih pod pokroviteljstvom Intesa Sanpaolo

by bifadmin

U susret svetskom Danu štednje, Banca Intesa pod pokroviteljstvom svoje matične grupacije Intesa Sanpaolo pokreće program finansijske edukacije dece i mladih „Znati štedeti“ koji će ove godine sprovesti u saradnji sa Narodnom bankom Srbije. Inicijativa, koja će uključiti više od 300 devojčica i dečaka u osnovnim i srednjim školama širom Srbije, biće realizovana tokom Nedelje štednje, od 30.10. do 03.11.2017. u cilju unapređenja finansijske kulture mladih.

„Svetski Dan štednje ove godine obeležavamo pokretanjem programa čiji je cilj da promoviše važnost štednje i usvajanje zdravih navika u upravljanju finansijama od najranijeg uzrasta. Koncept štednje temelji se na principima planiranja, odgovornosti i ulaganja u budućnost, a naša namera je da ga pre svega približimo deci i mladima, jer verujemo da je njihovo obrazovanje presudno za dugoročni razvoj kulture štednje u našoj zemlji“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Program će obuhvatiti edukativne interaktivne radionice u osnovnim školama u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, koje će držati zaposleni Banca Intesa kako bi deci na jednostavan i njima razumljiv način predstavili koncept štednje i upoznali ih sa osnovnim pojmovima iz oblasti upravljanja novcem.

Takođe, u okviru programa, zaposleni Narodne banke Srbije će za srednjoškolce u Beogradu održati radionice „Moj budžet i ja“ i interaktivnu igru „Finansije za kasnije“, a za osnovce je organizovan obilazak centra za posetioce centralne banke, jedinstvenog edukativnog i izložbenog prostora, čija stalna muzejska izložba „Novac na teritoriji Srbije – od njegove pojave do danas“ omogućava niz edukativnih i interaktivnih aktivnosti.

Pročitajte i ovo...