Home VestiPolitika i društvo Titulu „žena zmaj“ ove godine je ponelo devet preduzetnica

Titulu „žena zmaj“ ove godine je ponelo devet preduzetnica

by bifadmin

Udruženje poslovnih žena Srbije je na svečanosti u pozorištu Madlenianum, po jedanaesti put za redom dodelilo nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama u Srbiji, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ.

Titulu „žena zmaj“, ove godine je ponelo devet preduzetnica od 24 nominovanih iz cele zemlje. U kategoriji „najevropskija ženska firma“ nagradu su dobile dve preduzetnice Aleksandra Bogunović, suvlasnica preduzeća „Bexing“ d.o.o. iz Beograda, i Milenca Srećković, suvlasnica i direktorka preduzeća „SET“ d.o.o. iz Šapca. Komisija je odlučila da sedam kandidatkinja dobije specijalna priznanja za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja gde su postigle zapažen uspeh. Specijalno priznanje za samozapošljavanje dobila je Natalija Filipović, vlasnica i direktorka preduzeća „Čarobni zalogaj“ iz Niša. Specijalno priznanje za socijalno preduzetništvo dobila je Marija Ignjatović, suvlasnica i direktorka preduzeća „Novitas Consult“ d.o.o iz Šapca, dok je specijalno priznanje za uspešan zajednički biznis dodeljeno Nađi Jokanović i Nini Milović, suvlasnicama i direktorkama preduzeća „Wannabe“ d.o.o iz Beograda. Dobitnica specijalnog priznanja za inovativnost je Nada Davidovac, vlasnica i direktorka „Zelene apoteke Davidovac“ iz Novog Sada, a za uspešan poslovni model Marina Stanković, vlasnica i direktorka, Predškolske Ustanove „Meda“ i Centra za defektologiju „Artemida“ iz Niša. Snežana Obradović, suvlasnica i direktorka, preduzeća „Aleđo“ d.o.o. iz Borče, dobitnica je specijalnog priznanja za uspešnu poslovnu preorijentaciju.

„Iz godine u godinu kandidatkinje za nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ su najbolji reprezenti uspešnog ženskog preduzetništva. Veliko nam je zadovoljstvo što smo kroz ovu nagradu uspeli da učinimo vidljivim doprinos žena razvoju malih i srednjih preduzeća i privrede. Udruženje poslovnih žena Srbije kao reprezentativno udruženje, koje okuplja 900 članica, kroz permanentnu komunikaciju sa preduzetnicama prepoznaje najvažnije potrebe i probleme sa kojima se preduzetnice sreću. Ženska mreža je jaka podrška a sloga i solidarnost koje vladaju u UPŽ postale su njegov prepoznatljiv znak u regionu i EU. Uverene da žene širom sveta dele ove vrednosti, pokrenule smo sekciju Međunarodni klub poslovnih žena. Zato pozivamo poslovne žene koje imaju interesovanja za srpsko tržište, bilo da su poreklom sa ovih prostora ili ne, da nam se pridruže“, istakla je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije i autorka projekta „Cvet uspeha za ženu zmaja“.

Pročitajte i ovo...