Home VestiPolitika i društvo Merkel i koalicioni saveznici bez dogovora o migrantima

Merkel i koalicioni saveznici bez dogovora o migrantima

by bifadmin

Razgovori nemačke kancelarke Angele Merkel i vodja dve druge partije u vladajućoj koaliciji noćas nisu doveli do rešenja spora oko tretmana migranata na nemačkoj granici.

Hrišćansko-socijalna unija (CSU), sestrinska partitija Demohrišćanske unije (CDU) Angele Merkel, želi da tražioci azila registrovani u nekoj drugoj zemlji Evropske unije budu vraćeni nazad na granici.

Kancelarka je protiv toga da Nemačka sprovodi jednostrane mere bez dogovora sa svojim susedima iz EU, ali ima rok do nedelje da napravi kompromis sa svojim saveznicima.

Lider poslaničke grupe (CDU) Folker Kauder rekao je danas za nemački javni servis ARD da se nada da rešenje još može da se nadje, preneo je AP.

Upitan da li su partije iz vladajuće koalcije rešile spor koji preti raspadu tri meseca stare vlade, Kauder je rekao da nisu, ali da je to očekivano jer će se komiteti partija sastati u nedelju. „Vrlo je ozbiljno, videli smo to u razgovormaa, ovde se ne radi o nečem sitnom, radi se o nečem centralnom i važnom. Potrebno je da razgovaramo jedni s drugima“, rekao je on.

Andrea Nales, koja vodi socijaldemokrate, rekla je da je situacija u vladi „izuzetno napeta“.

 

Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri – BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...