Home Vesti Sicilija plaća turistima polovinu avionske karte kako bi je posetili

Sicilija plaća turistima polovinu avionske karte kako bi je posetili

by bifadmin

Turističke destinacije našle su se među najvećim gubitnicima pandemije korona virusa. Zato se, bar neke od njih, svojski trude da ublaže svoje finansijske gubitke. Primera radi, u naporima da privuče turiste ovog leta, Sicilija im nudi do sada neviđene finansijske olakšice.

Lokalne vlasti izdvojile su 54 miliona dolara za privlačenje posetilaca. Taj novac će biti iskorišćen namenski, u više inicijativa. Jedna od njih su vaučeri sa kojima je svaka treća noć u hotelu besplatna. Osim toga, turisti koji posećuju ovo ostrvo plaćaće samo polovinu avionske karte, dok će ostatak pokriti lokalna samouprava. Ona će se pobrinuti i da posetioci vreme provedeno na ovom ostrvu iskoriste za upoznavanje sa njim. To će im biti omogućeno kroz besplatne ulaznice za muzeje i druge arheološke lokacije.

Ovaj paket pomoći doduše nije rezervisan za sve koji planiraju da posete ovo ostrvo, već za 600.000 turističkih aranžmana. To je način da se pomogne i turističkom sektoru ali i lokalnoj privredi. Kako piše Palermo Today, lokalne vlasti svesne su da neće time rešiti problem, ali, kako kažu, bar će omogućiti privredi „da diše“.

Italijanskom turizmu je svakako potrebna pomoć, budući da je on zaslužan za 13 odsto BDP-a ove zemlje.

Foto: JLB1988, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar