Home VestiIT i nauka Blumbergov ekspert predlaže srpsku IT kompaniju kao priliku za investiranje

Blumbergov ekspert predlaže srpsku IT kompaniju kao priliku za investiranje

by bifadmin

Doba neizvesnosti i krize kod većine poslovnih ljudi nije trenutak za investiranje. U takvim vremenima se čeka, minimizuju se aktivnosti i rizik, dok se ne vidi jasno kakva je situacija na tržištu i kako će se dalje razvijati.

Međutim, jedan od najcenjenijih svetskih poslovnih medija, Blumberg, okupio je pet eksperata i postavio im kontraintuitivno pitanje — gde bi investirali milion dolara u 2020. godini?

Odgovori su raznorodni. Od sirovina kao što je bakar, preko obnovljive energije i vozila sa strujnim pogonom, akcija najvećih tehnoloških kompanija pa do slikarskih radova i drugih umetnina.

„Tehnologija koja nema veze sa dodirivanjem i ljudima”

Jedan manje-više očigledan trend su naravno i rešenja za rad od kuće. Izvesno je da se ovaj način rada u velikoj meri popularizovao i da će biti sve češći i kada prođe poslednji talas pandemije.

U skladu sa time, među preporukama za investiranje se našla i jedna domaća IT kompanija. Klara Bulrik, partnerka u fondu Alvarium Investments, koji upravlja sa 15 milijardi dolara kapitala, smatra da je u toku promena ponašanja i da je usvajanje svega digitalnog u svim industrijama vanredno ubrzano zbog pandemije.

“Oblasti tehnološke industrije na koje bih se fokusirala uključuju alate za produktivnost, zdravstvo, zabavu, obrazovanje, cybersecurity i sve što ima veze sa tehnologijom koja nema veze sa dodirivanjem ili ljudima”, kaže ona.

Zato se u njenom izboru nalazi i Clockify, alat za time tracking, inače proizvod novosadskog provajdera softverskih usluga, COING. Nenad Milanović, osnivač i direktor ove firme, je za Startit tim povodom rekao: “Izuzetno smo srećni što je naš proizvod prepoznat kao lider u svojoj poslovnoj niši i sigurna investiciona opklada. Mi sami se na njega kladimo već skoro 3 godine. U ovoj situaciji je najvažnije to što smo u poziciji da otvorimo mnogo novih neprogramerskih radnih mesta, da zapošljavamo brže nego pre globalne krize i tako doprinosimo očuvanju ekonomije Srbije”.

Izvor: Startit

Foto: nattanan23, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar