Home VestiEkonomija Program podrške MSP: Milijardu dinara za nabavku opreme⠀⠀

Program podrške MSP: Milijardu dinara za nabavku opreme⠀⠀

by bifadmin

Ministarstvo privrede raspisalo je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za privredne subjekte u okviru Programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2020. godini.

Za realizaciju Programa opredeljeno je milijardu dinara, a javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, najkasnije do 31. decembra.

Sredstva opredeljena Programom namenjena su za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara i izvođenje građevinskih radova.

Privredni subjekti koji ispune uslove Programa i kojima banke, odnosno lizing kompanije uključene u realizaciju uslovno odobre kredit/finansiranje, mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25 odsto neto vrednosti nabavke proizvodne opreme.

Visina bespovratnih sredstava koja se može dodeliti privrednom subjektu određuje se u odnosu na broj zaposlenih – jedan zaposleni do milion dinara, 2-5 zaposlenih do 2,5 miliona dinara, šest i više zaposlenih do pet miliona dinara.

Učešće privrednih subjekata iznosi pet procenata od ukupne vrednosti opreme, dok se ostatak obezbeđuje iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanija uključenih u sprovođenje ovog Programa.

U programu učestvuju banke i lizing kompanije: ProCredit Bank, Crédit Agricole Srbija, A.D. Novi Sad, Banca Intesa, Banka Poštanska štedionica, Erste Bank, OTP Banka, Intesa Leasing, Unicredit Leasing.

Javni poziv objavljen je na sajtu RAS-a.

Foto: mohamed_hassan, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar