Home VestiIT i nauka 10.000€ za najbolja digitalna rešenja na temu 20 godina razvojne saradnje između Nemačke i Srbije

10.000€ za najbolja digitalna rešenja na temu 20 godina razvojne saradnje između Nemačke i Srbije

by bifadmin

Ove godine se obeležava 20 godina privredne saradnje između Nemačke i Srbije. Ambasada Nemačke u Srbiji, zajedno sa svojim partnerskim organizacijama, Nemačko-srpskom inicijativom za održivi rast i zapošljavanje, GIZ-om i KfW-om, organizuje Open Innovation Lab sa ciljem uključivanja srpske tech i startap zajednice kroz zajedničko kreiranje inovativnih rešenja za predstavljanje projekata koji su realizovani kroz saradnju dve zemlje u prethodnih 20 godina.

Poziv za pojedince i timove koji žele da kreiraju inovativna, digitalna rešenja u okviru poziva, biće otvoren do 17. juna.

Rokovi i proces

Open Innovation izazov će biti organizovan kroz serijal događaja, prvi od kojih je zakazan za 3. i 4. jul. Cilj prvog događaja jeste da timovi razviju koncept predloga rešenja kao i prve mokape/prototipe uz pomoć predstavnika ambasade i partnerskih organizacije koje su postavile izazov. Prvi događaj će se održati online, a svi tehnički detalji će biti na vreme poslati izabranim timovima.

Žiri će zatim odrediti 2-3 tima koji će nastaviti u sledeću fazu i koji će raditi na svojim rešenjima do septembra za kada je planiran završni događaj i dodela nagrada. Tokom svake faze, timovi će imati na raspolaganju podršku Startitovih mentora.

Nagrade i nastavak razvoja rešenja

Na završnom događaju, izabrani timovi će prezentovati svoja rešenja nakon čega će žiri odlučiti o raspoređivanju nagradnog fonda od 10.000 evra između timova.

Nemačka ambasada će nakon završnog događaja uložiti novac i vreme za podršku daljeg razvoja pobedničkog rešenja.

Prijave

Poziv je otvoren za pojedince i timove, koji će biti izabrani od strane panela sačinjenog od predstavnika Nemačke ambasade, GIZ-a i KfW-a. Pojedinci koji budu izabrani za učešće će biti spojeni u timove neposredno pre događaja. Preporuka je da tim sa kojim se prijavljujete ima članove sa različitim ekspertizama, u programiranju, dizajnu i kreativnim industrijama.

Prijave su otvorene do 17. juna na sledećem linku.

Izvor: Startit

Foto: geralt, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar