Home Vesti Berlin pomaže tehno klubovima sa po 81.000 evra po klubu

Berlin pomaže tehno klubovima sa po 81.000 evra po klubu

by bifadmin

Nemačka prestonica odlučila je da u sklopu ublažavanja ekonomskih posledica pandemije virusa korona, finansijski pomogne i klubovima u kojima se pušta tehno muzika, po kojima je Berlin inače nadaleko poznat.

Ovaj vid pomoći u proseku je “težak” oko 81.000 evra, i namenjen je najpoznatijim noćnim klubovima koji su magnet za turiste ali i lokalno stanovništvo. Glavna ideja je da se potpomogne opstanak ovih mesta dok se ne ukinu sve restrikcije uspostavljene u cilju sprečavanja širenja zaraze.

Pitanje pomoći za tehno klubove pokrenula je Zelena partija u parlamentu, posle čega su berlinske vlasti odlučile da pruže podršku ovim ugostiteljima. Kako piše Local.de, podsticaji će biti namenjeni za 46 kompanija koje rukovode sa 46 noćnih klubova. Osim tehno klubova, pomoć je pripremljena i za koncertne dvorane.

Da podsetimo, od početka pandemije, odnosno od 14. marta, svi klubovi su morali da prestanu sa radom. Neki su u međuvremenu pokrenuli svoj biznis, i to uglavnom oni koji imaju bašte, ali i dalje ne smeju da primaju veliki broj posetilaca. Ako se ovakva situacija nastavi, mnogi od njih će biti prinuđeni da stave ključ u bravu.

Berlin je iz tog razloga već finansirao kompanije koje se bave organizacijom kulturnih manifestacija, i to sa 30 miliona evra. Gradske vlasti obećale su da će u naredna dva mesta duplirati tu sumu.

Foto: ktphotography, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar