Home VestiEkonomija Bitkoin transakcija od milion dolara

Bitkoin transakcija od milion dolara

by bifadmin

Nepoznata osoba, ili organizacija, nedavno je obavila Bitkoin transakciju u okviru koje se pomerila velika suma novca, a svi zainteresovani mogli su da svedoče tom finansijskom događaju.

U pitanju je suma od skoro milijardu američkih dolara, a transakciju su mogli da prate svi zainteresovani, uprkos tome što je identitet vlasnika sume ostao tajna. Eksperti su utvrdili da je digitalni novčanik u kojem se suma čuvala najveći od svih koji se ne dovode u vezu sa velikim kompanijama, te menjačnicama. To znači da bi mogao da pripada bogatom individualcu, ili investitoru koji je do sada ostao anoniman.

Ne postoje zakonske regulative po kojima bi neko bio dužan da objavi adrese digitalnih novčanika koji su u njegovom vlasništvu, tako da će ovakve akcije i ubuduće moći da se obavljaju pod velom anonimnosti.

Pretpostavlja se da je transakcija deo neke velike kupovine, što znači da bi individualac, morao da plati porez, a isto važi i ako iza transakcije stoji neka kompanija. U slučaju da je transakcija deo nekog nelegalnog poslovanja, Bitkoin igra svoju ulogu, budući da su ovakve razmene slobodne, te eliminišu regulatorna tela.

Ovo svakako nije prva transakcija ovog tipa, budući da se 2019. godine u okviru jednog drugog transfera baratalo istom sumom, a tu su i Ethereum transakcije u okviru kojih se premeštaju kriptovalute koje se mere u milionima dolara.

Izvor: Vice

Pročitajte i ovo...

1 komentar

PABLO 2. јул 2020. - 15:29

LEGALIZACIJA PRANJA NOVCA , TRGOVINE NARKOTICIMA I ORUŽJEM

Odgovori

Ostavite komentar