Home Vesti Pas koji dostavlja namirnice u borbi protiv širenja zaraze

Pas koji dostavlja namirnice u borbi protiv širenja zaraze

by bifadmin

U pokušaju da budu bar donekle pozitivni u ovoj situaciji, mediji pišu kako će kriza izazvana pandemijom stvoriti nove poslovne šanse i nova radna mesta. Ovaj put za tu tvrdnju imaju i dokaz – jednog kolumbijskog labradora koji je “zaposlen” u delatnosti dostave hrane i druge robe.

Slavu kontroverznog Pabla Eskobara u Medeljinu bi sada mogao da zaseni jedan pas boje čokolade. Naime, osmogodišnji labrador pod imenom Eros postao je nadaleko poznat kada ga je Asošijeted pres uslikao kako na kućnu adresu nosi korpu punu namirnica mušterijama mini-marketa El Porvenir. Ovaj veseli dostavljač veoma je zadovoljan uslovima rada ali i platom –poslasticama i maženjem.

Erosove usluge sada su preko potrebne zbog održavanja fizičke distance, kojom se sprečava širenje zaraze virusom korona. Dodatna korist od ovog “zaposlenog” je, kako kaže vlasnik radnje, to što mu se mušterije uvek obraduju.

Ovaj pas je ranije bio običan kućni ljubimac porodice koja drži mini-market. Vremenom, počeo je da prati decu vlasnika kada rade dostavu na kućnu adresu, da bi konačno avanzovao u samostalnog dostavljača. Eros, naravno, ne ume da pročita adresu mušterije, ali pamti imena mušterija koje su ga posle dostave častile hranom. Tako je naučio da odnosi robu na tačne adrese.

Kada im donese namirnice i račun, mušterije plate mini-marketu preko bankarskog računa, a i njega adekvatno nagrade.

Foto: Mylene2401, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar