Home VestiPolitika i društvo Grad Beograd najavljuje aplikaciju za sadnju drveća

Grad Beograd najavljuje aplikaciju za sadnju drveća

by bifadmin

Grad Beograd pokreće aplikaciju „Moje drvo” za android telefone pomoću koje će omogućiti svim Beograđanima da učestvuju u pošumljavanju prestonice.

Aplikacija bi, prema najavi, trebalo da bude počne sa radom u narednih deset dana. Pomoću nje će Beograđani i Beograđanke moći da pronađu mesto na kojem je Grad planirao da sadi drveće tokom godine, te da izaberu stablo koje žele i da preko računa za mobilni telefon plate sadnicu. Kada drvo bude zasađeno, pored stabla će stajati natpis ko je donirao sadnju.

“Tako svaki građanin može da ima svoje drvo i da pruži konkretan doprinos ozelenjavanju našeg grada. Nadam se da će ovu aplikaciju koristiti i kompanije koje bi, recimo za Novu godinu, mogle da kupe svojim partnerima drvo umesto poklona koji se često prave tako da se zbog njihove izrade seku stabla”, kaže zamenik gradonačlnika Goran Vesić.

Da podsetimo, u poslednjih nekoliko godina gradske vlasti su na meti oštrih kritika zbog seče stabala po Beogradu, iako tvrde da je prestonica tokom njihovog rukovođenja gradom postala zelenija.

Izvor: Beoinfo

Foto: photoshopper24, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar