Home VestiIT i nauka Nutanix na digitalnoj .NEXT konferenciji predstavio nekoliko važnih noviteta

Nutanix na digitalnoj .NEXT konferenciji predstavio nekoliko važnih noviteta

by bifadmin

Nutanix je sklopio partnerstvo sa Microsoft-om sa ciljem isporučivanja hibridnog rešenja za neometanu mobilnost aplikacija, podataka i licenci. Rezultat tog partnerstva ogledaće se, između ostalog, i u Nutanix klasterima na Azure platformi. Međutim, ovo je samo jedna od mnogih novosti koje su se mogle čuti na .NEXT konferenciji.

Svi znamo da je 2020. godina donela puno novih izazova koje je malo ko očekivao. Iako kompanija Nutanix nudi veliki broj usluga koje su od koristi upravo u uslovima u kojima se traži nova organizacija rada, kao što je na primer rad od kuće, kada je u pitanju organizacija događaja tu su sve kompanije pribegle istim metodama. Tako se Nutanix .NEXT event od tradicionalnog okupljanja pretvorio u globalni digitalni event za 2020 godinu. To svakako ne znači da smo ove godine imali manjak novih važnih vesti od Nutanixa, pa smo od 8. do 11. septembra tokom keynote obraćanja, interaktivnih kurseva i digitalnog networkinga, dobili priliku da saznamo mnogo toga.

Kao jedna od glavnih vesti sa cele konferencije, odjeknulo je Nutanixovo partnerstvo sa Microsoftom koje će omogućiti da obe kompanije isporuče hibridno rešenje koje donosi neometanu mobilnost aplikacija, podataka i licenci, kao i objedinjeno upravljanje u lokalnim i Azure okruženjima, koristeći Nutanix klastere na Azure platformi.

Kao rezultat partnerstva, Nutanix i Microsoft će isporučiti Nutanix klastere na Azure platformi, čime će se proširiti Nutanix hibridna cloud infrastruktura na Azure. Osim toga, korisnici mogu da očekuju neometano iskustvo prodaje i podrške, kao i integraciju za upravljanje serverima, kontejnerima i uslugama podataka na Nutanix HCI, lokalno ili u Azureu i to preko Azure Arc-a.

Inovacije na tržištu data centara i clouda

Osim toga, Nutanix je najavio važne nove mogućnosti u svom popularnom softveru za hiperkonvergiranu infrastrukturu (HCI), donoseći značajne inovacije na tržišta data centara i clouda. HCI je postao standard za omogućavanje rada modernih privatnih clouda, a Nutanix softver je prepoznalo više od 17.000 kupaca i vodećih analitičara u industriji po svojoj nenadmašnoj jednostavnosti, skalabilnosti, elastičnosti i sigurnosti.

Konkretno, inovacije koje su najavljene tokom .NEXT konferencije će doneti do 50% brže performanse, nativno virtuelno umrežavanje za pojednostavljivanje primene multicloud usluga, end-to-end bezbednosni monitoring za podršku Zero-Trust strategiji i proširene mogućnosti automatizacije i budžetiranja za resurse u cloudu.

Pored širenja svog HCI softverskog paketa na javni cloud, kompanija nastavlja da postavlja standarde na polju inovacija na brzo rastućem HCI tržištu, približavajući istinsku IT modernizaciju na dohvat svih organizacija. Nove mogućnosti samo naglašavaju posvećenost kompanije Nutanix inovacijama kako bi udovoljila novim zahtevima kupaca i dodatno uzdrmala status quo u industriji.

Rešenje za developere po sistemu „Ključ u ruke“

Kao treću važnu vest sa NEXT konferencije možemo istaći novi Karbon Platform Services. U pitanju je multicloud Platform-as-a-Service (PaaS) rešenje zasnovano na Kubernetes-u sa automatizovanom bezbednošću kojom upravlja sistem, da bi ubrzao razvoj i primenu aplikacija zasnovanih na mikroservisima u bilo kom cloudu. Preduzeća koja nastoje da shvate sve prednosti koje proističu iz digitalnih inicijativa, često imaju problem da dostignu puni potencijal svojih softverskih razvojnih timova i agilnih DevOps procesa po kojima oni rade. Kubernetes, zajedno sa svojim ekosistemom cloud nativnih tehnologija, nastavlja da evoluira velikom brzinom, što ga čini sve težim za implementaciju bez opsežnih tehničkih resursa. Štaviše, organizacijama je potrebno da budu u stanju da iskoriste kako lokalno tako i javno uspostavljanje Kubernetes-a zasnovanog na cloudu, bez ugrožavanja njihove sposobnosti upravljanja podacima, aplikacijama i IT resursima, jednostavno i efikasno.

Ova ponuda developerima softvera nudi iskustvo usluga po sistemu „ključ u ruke“, lokalno, u javnom cloudu i na edge-u. Mogućnost da razvijaju i pokreću nativne aplikacije u cloudu, istovremeno im omogućavajući da razdvoje aplikacije od osnovne infrastrukture. Takođe pruža IT operativnim timovima pojednostavljeni i dosledni način upravljanja životnim ciklusom aplikacija i sigurnosnim frameworkom. Sve ovo označava značajnu prekretnicu za Nutanix, u nastojanjima kompanije da proširiti svoju ponuda usmerenu ka ubrzanju cloud nativnih inicijativa od strane preduzeća.

Podrška za partnere

Za kraj, još jedan važan novitet najavljen na NEXT-u je Elevate, globalni partnerski program dizajniran da redefiniše put partnerskog angažovanja. Napravljen na već robusnom partnerskom programu, Elevate će spojiti Nutanix-ov globalni partnerski ekosistem pod jednu integrisanu arhitekturu koja će doneti jednostavnost, profitabilnost i ubrzani razvojni put za više proizvoda i multicloud rešenja ka poslovnoj transformaciji partnera.

Elevate pojednostavljuje angažovanje za ceo ekosistem Nutanix partnera korišćenjem skupa alata, resursa i marketinških platformi koje su obezbeđene na novom Nutanix portalu za partnere – olakšavajući time partnerima put do uspeha. Dalja unapređenja uključuju novu Performance+ registraciju dogovora dizajniranu da poveća potencijal podsticaja i zaštiti poslovne prilike. Ova konzistentnost iskustva i podrške se takođe proširuje na nomenklaturu programa – smeštajući zajedno sve partnerske organizacije pod jedan Elevate brend programa i strukturu oznaka.

Elevate program za kanal se razlikuje od tradicionalnih partnerskih programa jer stavlja jedinstveni naglasak na mogućnosti i kompetencije partnera da prodaju i podrže Nutanix portfolio, umesto da ispunjavaju ciljeve prihoda.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar