Home VestiEkonomija Pad bitkoina, koji je samo u nekoliko sati izgubio na ceni 1000 dolara

Pad bitkoina, koji je samo u nekoliko sati izgubio na ceni 1000 dolara

by bifadmin

Prethodna 24 sata bila su veoma stresna za vlasnike kriptovaluta. Bitkoin je u samo nekoliko sati izgubio na ceni 1.000 dolara. U četvrtak ujutro pao je ispod nivoa od 11.000 dolara, a pad se dogodio paralelno s najvećim dnevnim padom na Vol stritu u poslednja tri meseca.

Investitori u bitkoin sada pozorno prate nivo od 10.000 dolara. Bude li vrednost bitkoina pala ispod tog nivoa, to bi moglo odvesti bitkoin u ponor, kažu analitičari, piše Seebiz.

„Važno je da držimo oči širom otvorene na nivou obrane između 10.000 i 10.500 dolara. Ako se taj nivo uspe obraniti, onda ne verujemo da ćemo svedočiti daljoj rasprodaji“, rekao je za Forbs Joe Di Pasquale, glavni izvršni direktor bitcoin i crypto hedge fonda BitBull Capital.

Juče je u jednom trenutku bitkoin pao na 10.455 dolara na Bitstamp tržištu pre nego što se donekle oporavio.
Otvoreno odstupanje u trgovanju, postavljeno 27. jula, značilo je da fjučersi na bitkoin na Chicago Mercantile Exchangeu (CME) ulaze u novu nedelju rastom, a to je nešto što neki analitičari misle da uzrokuje prekid veze s osnovnim tržištem i čini se da je upravo to dovelo bitkoin do nedavnih visina oko 12.000 dolara. Tehnička analiza pokazuje da se 90 odsto takvih praznina u trgovanju na kraju zatvori, a cena se pre ili kasnije vrati na nivo odakle je i krenulo odstupanje.

U međuvremenu, rudari bitkoina, oni koji osiguravaju mrežu kriptovaluta u zamenu za bitkoin nagrade, „premeštaju neobično velike količine bitkoina“, prema analitičarima davaoca podataka CryptoQuant, sugerišući da rudari žele da unovče svoje bitkoin nagrade.

Izvor: Blic

Pročitajte i ovo...

1 komentar

Dejvis 6. новембар 2020. - 22:06

Bitcoin cveta,cena mu raste drasticno.Manji ili veci padovi su uvek tu,ali godinama on ce samo dobijati na svojoj vrednosti.

Odgovori

Ostavite komentar