Home VestiPolitika i društvo Ujedinjeno Kraljevstvo: Kazne za one koji krše karantin mogu iznositi i 11.000 evra

Ujedinjeno Kraljevstvo: Kazne za one koji krše karantin mogu iznositi i 11.000 evra

by bifadmin

Britanci koji krše obavezu boravka u karantinu ubuduće će biti novčano kažnjavani ozbiljnim iznosima – od hiljadu do skoro 11.000 evra.

Naime, osobe kod kojih je zabeležno prisustvo korona virusa dužne su da se izoluju dok ne ozdrave. Prema najavama britanskih vlasti, one koje krše tu zabranu kretanja ubuduće će plaćati veoma visoke novčane kazne.

Iznos kazni će se kretati od hiljadu funti (1.090 evra) do čak 10.000 funti (10.900 evra). Najveće kazne će plaćati oni koji ponavljaju prekršaje ali i oni koji sprečavaju ljude da sprovedu samoizolaciju, poput poslodavaca koji zahtevaju od obolelih da dolaze na posao iako su bolesni.

Građani koji će izgubiti prihode zato što su primorani da budu u izolaciji dobijaće od države pomoć od 500 funti (545 evra).

Povod za ovo pooštravanje sankcija je podatak da je najveći rast broja zaraženih zabeležen u zemljama čiji građani često krše samoizolaciju. Međutim, različite evropske države različito pristupaju ovom problemu. Francuska je na primer skratila obavezno trajanje samoizolacije kako bi podstakla više ljudi da je se pridržavaju.

Izvor: Euronews

Foto: Tumisu, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar