Home VestiEkonomija Delhaize Serbia: Sa lokalnih njiva do rafova velikih supermarketa

Delhaize Serbia: Sa lokalnih njiva do rafova velikih supermarketa

by bifadmin

Sveže voće i povrće sa domaćih gazdinstava, pažljivo uzgajano i sortirano, nalazi se na rafovima supermarketa širom Srbije i važan je činilac zdravijeg života mnogih porodica. Kompanija Delez Srbija je ponosna na 60 lokalnih dobavljača svežeg asortimana, ali i na dugoročnu saradnju koju partnerski grade decenijama.

Na rafovima Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnica nalaze se kulture iz najlepših delova naše zemlje, poput paradajza, krastavaca, luka, jabuka, lubenica, šargarepe. Dok kupci svakodnevno sa posebnom pažnjom biraju baš one koje će poslužiti ukućanima uz nedeljni ručak, vredne ruke domaćina iz cele Srbije samo za njih svake godine, sve širim asortimanom i inovativnim pristupom, ravnopravno konkurišu najvećim globalnim proizvođačima.

Među njima su i Agro Bel, specijalizovan za bobičasti asortiman, kao i Zelena Bašta, koja svoju proizvodnju usmerava na gajenje paradajza i krastavca.

Generalni direktor kompanije Delez Srbija Jan-Vilem Dokhejr istakao je prilikom posete ovim lokalnim proizvođačima da je impresioniran posvećenošću i inovacijama koje ulažu u svaki aspekt proizvodnje, kao i da je posebno srećan što su godinama unazad zajedno sa kompanijom Delez Srbija razvijali nove sorte, ali i ulagali u rast proizvodnje i poboljšanje svih segmenata bezbednosti hrane.

Jan-Vilem Dokhejr u poseti lokalnim proizvođačima

„Kupci danas na rafovima naših prodavnica mogu da pronađu najbolje voće i povrće koje dolazi iz Srbije. Verujem da su trud i zalaganje domaćih privrednika, kao i globalno iskustvo i snažna posvećenost standardima kvaliteta koje ulaže naša kompanija, odlična kombinacija koja garantuje vrhunski kvalitet proizvoda. U narednom periodu ćemo nastaviti da gradimo partnerske odnose, kao i da ulažemo zajedničke snage kako bismo našim kupcima ponudili još bolje iskustvo kupovine i još širi asortiman zdravijih proizvoda koji će im pružiti lepši i kvalitetniji život“, istakao je Dokhejr.

Od Agro Bela, proizvođača malina, borovnica, kupina, jagoda i ribizli u Maxi, Tempo, Shop&Go i Mega Maxi prodavnice stiže čak 95 odsto ukupno proizvedenih količina koje plasiraju na tržište Srbije. Posvećeni inovacijama, stalnom usavršavanju prozvodnje i uvođenju standarda koji su novitet na tržištu Srbije, planiraju širenje saradnje i na proizvode iz oblasti povrća.

„Proizvodnja jagodičastog voća premijum kvaliteta zahteva promenu svesti kod samih proizvođača kao i kompletnu tehnologiju uzgajanja i način berbe. Imali smo sreću da na samom početku sarađujemo sa kompanijom Delez Srbija. Ova saradnja i poverenje su iz dana u dan jačali, tako da smo vrlo brzo shvatili da smo pored ozbiljnog kupca dobili i pouzdanog partnera u poslu“, rekla je Ana Bošnjak, direktor Agro Bel System-a.

Zelena Bašta

Zelena Bašta, poljoprivredna zadruga koju čini pet porodica, od nastanka 2009. godine robu plasira preko Maxi prodavnica i svoju punu proizvodnju isporučuje isključivo na rafove Delez Srbija prodavnica. Godišnje ova zadruga proizvede više od 2.200 tona robe, a zahvaljujući njima, na rafovima radnji ovog trgovinskog lanca nalaze se specijalne sorte paradajza kao što su pink, šljivar, daterino, volujsko srce.

„Sama činjenica da je Zelenoj Bašti Delez Srbija jedini kupac govori u prilog kvalitetu saradnje koju imamo. Prema preporuci kompanije, unapredili smo proizvodnju uvođenjem standarda dobre poljoprivredne prakse (Global GAP), a zahvaljujući dobrim partnerskim odnosima omogućena nam je lakša distribucija i prodaja povrća, što nam daje više prostora i vremena da se posvetimo samoj proizvodnji“, istakao je Goran Matić iz Zelene Bašte.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar