Home VestiPolitika i društvo Zbog kritike tajlandskih hotela može se završiti i u zatvoru

Zbog kritike tajlandskih hotela može se završiti i u zatvoru

by bifadmin

Jedan Amerikanac mogao bi da završi u zatvoru na dve godine zbog negativnih komentara na internetu o tajlandskom hotelu.

A bili ste ubeđeni da je komentarisanje na internetu sasvim bezazleno, zar ne? Verovatno niko nikada nije ni pomislio da bi ga kritike koje je negde napisao na račun hotelske usluge mogle koštati dve godine zatvora.

Upravo to se sada dešava Vesliju Barnsu, Amerikancu koji je na radu u Tajlandu. On je naime postavio nekoliko komentara na različitim internet platformama, među kojima je i poznati sajt TripAdvisor, o Sea View hotelu, optužujući ga za “moderno ropstvo”.

Pomenuti hotel je reagovao tužbom, pozivajući se na stroge zakone protiv klevete u toj zemlji. Njegovo rukovodstvo tvrdi da su komentari netačni i da loše utiču na reputaciju hotela.

Ko je u ovoj priči u pravu a ko ne, proceniće sud. Međutim, ono što se za sada zna je da ni Barns nije bio baš uzoran gost. On je pokušavao da unese svoju flašu alkohonog pića u hotelski restoran, što mu je osoblje zabranilo.

Posle tog incidenta gost je kritikovao hotel na internetu, zbog čega je tužen, privreden, te je proveo nekoliko noći u pritvoru. Potom je pušten uz kauciju. Trenutno je u toku postupak protiv njega. Ukoliko bude proglašen krivim suočiće se sa kaznom od čak dve godine zatvora.

Izvor: BBC

Foto: dimitrisvetsikas1969, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar