Home VestiPolitika i društvo Od danas na portalu eUprava možete elektronski zakazati PCR testiranje na lični zahtev

Od danas na portalu eUprava možete elektronski zakazati PCR testiranje na lični zahtev

by bifadmin

Od danas na Portalu eUprava (www.euprava.gov.rs) omogućeno je elektronsko zakazivanje termina za PCR testiranje na lični zahtev.

Građani, strani državljani sa odobrenim boravkom u našoj zemlji, kao i strani državljani bez odobrenog boravišta (turisti), mogu na jednostavan i brz način da zakažu termin u nekoj od 25 laboratorija u 22 gradova i opština u Republici Srbiji.

Da bi se koristila usluga eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev nije potrebno da se građani registruju na Portalu eUprava, već je dovoljno da pokrenu uslugu OVDE.

”Omogućili smo građanima da na brz i jednostavan način zakažu termin, za sebe i svoju porodicu, da ne čekaju u redovima, da ne odlaze u laboratorije bez zakazanog termina. Takođe, uvođenjem ove usluge smanjujemo pritisak na naše zdravstvene radnike, jer smanjujemo vreme potrebno za obavljanje administrativnih poslova i omogućavamo im da se dodatno posvete pacijentima i svom pozivu”, izjavio je dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Kako da zakažete termin?

  • Pokrenite uslugu eZakazivanje za PCR testiranje
  • Ukucajte grad, mesto ili laboratoriju u kojoj želite da se testirate
  • Ponudiće Vam se kalendar sa slobodnim terminima gde je potrebno da odaberete željeni
  • Sa leve strane, ukoliko ta laboratorija pruža opciju, odaberite broj lica za koje želite da zakažete termin
  • Pojaviće Vam se prozor za unos podataka o licu koje se testira
  • Odaberite da li je lice koje se testira naš državljanin ili turista
  • Klikom na dugme zakaži zakazujete termin u željenoj laboratoriji i dobijate pregled uplatnice sa troškovima koje je potrebno da izmirite pre testiranja
  • Potvrdu da ste uspešno zakazali termin dobijate na imejl koji ste naveli kao i SMS poruku

Usluga je trenutno dostupna u sledećim gradovima i opštinama: Beograd, Novi Sad, Subotica, Niš, Šabac, Čačak, Užice, Ćuprija, Sremska Mitrovica, Požarevac, Pirot, Pančevo, Leskovac, Kruševac, Kraljevo, Kragujevac, Kosovska Mitrovica, Kikinda, Zrenjanin, Zaječar, Vranje i Valjevo.

Foto: eUprava

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar