Home VestiPolitika i društvo Dvojica mladića za dva meseca sakupili više od 6.000 maski sa francuskih ulica

Dvojica mladića za dva meseca sakupili više od 6.000 maski sa francuskih ulica

by bifadmin

Dvojica ekoloških aktivista protekla dva meseca putovala su Francuskom i sakupljala bačene maske za lice koje su zaticali na ulicama. Na kraju ove pustolovine bili su prilično iznenađeni količinom đubreta koje su prikupili.

Kako piše AFP, Britanac Edmund Plat i Francuz Frederik Munš zaputili su se 1. oktobra na put od Pariza ka mediteranskom gradu Marseju. To nije bilo obično putovanje već dugačka pešačka i kamperska tura od 880 kilometara na kojoj su sakupljali zaštitne maske bačene na pod. Iako su bili svesni šta mogu da očekuju, količina đubreta koju su sakupili ih je iznenadila – u pitanju je bilo ukupno 6.300 maski.

Plat i Munš se već neko vreme bave ekološkim aktivizmom. Sprovodili su različite akcije, međutim ova je zaista postala viralna. Ovaj put cilj im je bio da skrenu pažnju na javnosti na ogromne gomile otpada koje svakodnevno ostavljamo za sobom, u čemu su i uspeli, budući da su postali instant zvezde jer su ih u većini mesta u koje su svraćali intervjuisali lokalni mediji.

Svoju novostečenu popularnost iskoristili su da apeluju na sugrađane da se i oni uključe u ovu akciju i da i sami sakupljaju smeće koje zateknu na ulicama.

Foto: Jasmin_Sessler, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar