Home VestiPolitika i društvo Namibija prodaje 170 slonova zbog suše i rasta njihovog broja

Namibija prodaje 170 slonova zbog suše i rasta njihovog broja

by bifadmin

Namibija je oglasila prodaju 170 zaštićenih divljih slonova zbog suša i povećanja njihovog broja, koji se u poslednjih četvrt veka uvećao sa oko 7.500 na 24.000. Dodatni motiv za ovu aukciju su sve češći incidenti u kojima su glavni akteri ljudi i ove životinje.

Upravo zato je namibijsko ministarstvo za životnu sredinu, šumarstvo i turizam objavilo oglas za prodaju ovih životinja.

Slonovi će se naći na aukciji u kojoj će moći da učestvuju i građani Namibije i stranci koji će, ukoliko žele da kupe ove velike životinje, morati da ispune stroge kriterijume. Kako piše Gardijan, ti kriterijumi podrazumevaju posedovanje karantinskih prostora ali i adekvatnih životnih uslova obezbeđen za normalno funkcionisanje slonova. Takođe, moraju namibijskim vlastima dostaviti i potvrdu da je u njihove zemlje dozvoljen uvoz slonova.

Iako deluje pomalo neuobičajeno, ovo zapravo nije nimalo iznenađujuće. U oktobru je Namibija prodala sto bivola, a prošle godine hiljadu životinja iz nacionalnih parkova, pošto se suočila sa najgorom sušom u poslednjih sto godina.

Foto: minka2507, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar