Home VestiZabava Onlajn premijera predstave „Kad su cvetale tikve“

Onlajn premijera predstave „Kad su cvetale tikve“

by bifadmin

Beogradsko dramsko pozorište prodaje karte za premijeru predstave koja će biti održana onlajn. Očekuje se da će njeno prvo izvođenje gledati milionska publika.

Korona virus je uneo značajne izmene u poslovanje institucija kulture i umetnosti. Neke od njih su zbog loše finansijske situacije pred gašenjem, a neke, poput Narodnog muzeja, su se dosetile kako mogu da pribave dodatna sredstva prilagođavajući se aktuelnoj situaciji.

Među njima su i pozorišta koja polako svoje predstave prebacuju na internet. Primera radi, Beogradsko dramsko je odlučilo da i premijeru predstave „Kad su cvetale tikve“ – strimuje. Osim što će predstavu biti moguće gledati preko interneta, to će biti slučaj i sa kupovinom karata.

Početak predstave zakazan je za 24. decembar u 18 časova, a glavnu ulogu igra Miloš Biković. Ovaj glumac je veoma popularan u Rusiji ali i na nekim drugim tržištima, tako da će “Tikve” biti emitovane sa prevodom na ruski i engleski jezik.

BDP je inače zbog epidemiloške situacije otkazao predstave planirane za sredinu decembra, a novac od ulaznica refundirao kupcima.

Foto: Wounds_and_Cracks, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar