Home VestiEkonomija Zašto se milenijalci klade na bitkoin?

Zašto se milenijalci klade na bitkoin?

by bifadmin

Sociolozi predstavnike ove generacije nazivaju milenijalcima kako su odrasli u novom milenijumu. Upravo će ova internet generacija biti ključni pokretač širenja Bitcoin mreže, kaže izvršni direktor BlockFi-a Zach Prince.

Izrazio je svoje gledište na konferenciji BlockShow koja se održala od 7. do 11. decembra na inicijativu Singapura i bila posvećena području fintecha.

Tokom svog govora Zach Prince je istaknuo tri glavna trenda koja će ubrzati usvajanje kriptovaluta. Izvršni direktor BlockFi-a na prvo je mesto stavio prelaz milenijalaca u kriptovalute.
Trenutno svedočimo prenosu kapitala starih investitora na njihovu djecu i unuke. Ta će se sredstva verovatno uložiti u inovativne alate, uključujući kriptovalute.

Rast tržišne kapitalizacije kriptovaluta i brzi razvoj inovativnih alata takođe će doprineti intenzivnijem distribuciji potonjih. Mladi slede trendove na kripto tržištu i aktivnije će ulagati na to tržište ako vrednost bitcoina nastavi rasti, smatra Prince.

“Milenijalci su vrlo vredna grupa [potencijalnih investitora]. Oni su ispred svih trendova “, istakao je.

Ostali učesnici konferencije koji su pozornicu delili s princom – Michael Sonnenshine iz Grayscale-a i Aya Kantorovich iz FalconX-a – složili su se i dodali da su mladi, osim bitcoina, zainteresovani i za najveći tzv. altcoini. Najpopularniji među njima su ether (ETH) i litecoin (LTC).

Izvor: Seebiz.eu

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar