Home VestiEkonomija Proglašeni najbezbedniji avio-prevoznici za 2021.

Proglašeni najbezbedniji avio-prevoznici za 2021.

by bifadmin

Pored kvalifikovane posade, strogih sigurnosnih standarda i statistike o incidentima, sada se u brigu o bezbednosti putnika svrstavaju i antiepidemijske mere.

Svake godine AirlineRatings.com pravi listu najbezbednijih avio-prevoznika na svetu, a kompanije koje se nađu na njoj to ponosno ističu u medijima. Ovaj put se međutim u javnosti nije digla velika prašina oko pomenute liste, verovatno zato što malo ljudi putuje.

U kriterijume za izbor najsigurnije avio-kompanije u 2021. su, pored podataka o nesrećama i incidentima, revizije, sigurnosnih standarda i starosti posade, ušli i oni o poštovanju mera o sprečavanju širenja korona virusa.

To međutim nije donelo promene na čelu liste. Tron je, treću godinu zaredom, pripao australijskom avio-prevozniku Qantas-u, koji je, osim što zaista ispunjava sve bezbednosne kriterijume, i među prvima objavio da će u svoje letelice primati samo vakcinisane putnike.

Slede ga Qatar Airways, Air New Zealand, Singapore Airlines, Emirates, EVA Air, Etihad Airways, i jedini američki prevoznik koji se našao u prvih deset – Alaska Airlines.

Među najbezbednijim niskobudžetnim avio-kompanijama našle su se Air Arabia, Allegiant Air, easyJet, Frontier Airlines, Jetstar Group, JetBlue Airways, Ryanair, VietJet Air, WestJet i Wizz Air.

Posebna lista za kompanije koje poštuju antiepidemijske mere

Ove godine AirlineRatings.com je napravio i listu kompanija koje najviše vode računa o sprečavanju širenja korona virusa. Kriterijumi su bili adekvatno informisanje putnika o zaštitnim merama, držanje distance prilikom ukrcavanja i tokom leta, higijena letelica, obezbeđivanje zaštitnih maski za putnike i zaštitne opreme za osoblje.

Po ovom kriterijumu najviše su se istakli, hronološki poređani, Air Baltic, Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, AirAsia, British Airways, Cathay Pacific Airways, Delta Air Lines, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Japan Airlines, JetBlue, KLM, Korean Air, Lufthansa, Singapore Airlines, Southwest Airlines, Qatar Airways i WestJet.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

1 komentar

Nadja 13. јануар 2021. - 12:24

Nabezbednije je ici privatnim charter letovima za grupe. A i najlakse, ko moze da priusti to je najbolje resenje.

Odgovori

Ostavite komentar