Home VestiEkonomija Pola milijarde dinara izdvojeno za poljoprivredne zadruge

Pola milijarde dinara izdvojeno za poljoprivredne zadruge

by bifadmin

Za novi program podrške zadrugama izdvojeno je 500 miliona dinara. Ranije osnovane zadruge mogu da računaju na pomoć do 15 miliona, a nove na iznos do 7,5 miliona dinara.

Vlada Srbije je 4. februara usvojila Program podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na čitavoj teritoriji Srbije. To je prvi u nizu programa za poboljšanje uslova života i rada na selu koje će u toku ove godine sprovoditi Ministarstvo za brigu o selu.

Program podrške zadrugama praktično predstavlja nastavak uspešno realizovanog projekta popularno nazvanog „500 zadruga u 500 sela“, u okviru koga je sa čak 1,7 milijardi dinara podržan rad 152 zemljoradničke i poljoprivredne zadruge, navodi se u saopštenju Ministarstva za brigu o selu.

Prioritet i u ovoj godini ostaju jug Srbije, nerazvijena, manje razvijena i devastirana područja, kao područja kojima je najviše potrebna briga države, ali će se prilikom odlučivanja o dodeli finansijskih podsticaja voditi računa o zastupljenosti čitave teritorije.

Ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić pozvao je zadrugare u Srbiji da se pripreme da iskoriste taj novac.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar