Home VestiIT i nauka Inovativna kompanija iz Srbije Things Solver postala deo Asseco SEE Grupe

Inovativna kompanija iz Srbije Things Solver postala deo Asseco SEE Grupe

by bifadmin

Things Solver, inovativna kompanija iz Srbije koja se bavi veštačkom inteligencijom (AI), postala je deo međunarodne Asseco SEE Grupe (ASEE).

Veštačka inteligencija i mašinsko učenje postaju ključni deo konkurentnosti u rešenjima za poslovanje i svakodnevni život kroz različite aplikacije i usluge koje koristimo. Srbija se može pohvaliti velikim brojem uspešnih projekata i kompanija koje se bave popularizacijom i razvojem veštačke inteligencije. Jedan od priznatih domaćih primera iz ovog domena je Things Solver – mlada domaća kompanija, čiji je potencijal upravo prepoznala IT kompanija ASEE.

Kompaniju Things Solver 2015. godine osnovala su dva studenta i Big Data entuzijasti, Darko Marjanović i Miloš Milovanović. Prve prezentacije i prvi projekat za tim našli su se na njihovom blogu Hadoop Srbija, a sam blog postao je osnova za nastanak sajta organizacije Data Science Srbija, kao doprinos zajednici. Sa velikim kompanijama kao klijentima od samog početka, inovativna rešenja kompanije Things Solver danas se koriste u Evropi i Severnoj Americi u sektoru telekomunikacija, maloprodaji i bankarstvu. Tokom 5 godina poslovanja, broj zaposlenih je eksponencijalno porastao i premašio je 20. Fokus kompanije Things Solver u Srbiji je na razmeni znanja i učešće u aktivnostima koje organizuje Data Science Srbija.

“Misija kompanije Things Solver je uvek bila da obezbedi vrednost preduzećima kroz tehnološke inovacije i otkrivanje mogućnosti za rast. Zadovoljstvo nam je, a ujedno i priznanje što je ASEE Grupa prepoznala naše petogodišnje uspešno poslovanje i potencijal za dalji rast unutar Grupe. Čvrsto verujem da će naš zajednički rad na proizvodima i uslugama zasnovan na naprednoj analitici i obradi podataka pružiti dodatnu vrednost unapređenju poslovanja u mnogim domenima, uključujući bankarstvo, maloprodaju i elektronsku trgovinu“, rekao je Darko Marjanović, direktor kompanije Things Solver.

ASEE Grupa deo je Asseco Grupe, najveće IT kompanije u Poljskoj i Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi. Asseco Grupa prisutna je u više od 55 zemalja sveta (većina evropskih zemalja, Izrael, SAD, Afrika, Japan i Kanada) sa više od 27.000 zaposlenih.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar