Home VestiEkonomija Rusi zainteresovani za kupovinu „Laste“

Rusi zainteresovani za kupovinu „Laste“

by bifadmin

Ruski „Sinara-Transportne mašine“ je deset dana nakon posete „Lasti“ poslao pismo o namerama i pokazao svoju zainteresovanost za kupovinu srpskog preduzeća.

Njegova privatizacija trebalo da se oglasi do kraja juna.

Kako je navedeno, ovakva brzina u reagovanju jasan je znak da delegacija ove kompanije, koju je predvodio vlasnik Dmitrij Pumpjanski, zadovoljna onim što je videla u Beogradu. Da je tako pokazuje i to što su poslali i predlog ugovora o poštovanju tajnosti podatka u vezi sa srpskom firmom.
Dobijene dokumente rukovodstvo “Laste” prosledilo je Ministarstvu privrede, koje treba da definiše dalje smernice u postupanju nakon pokazanog interesovanja Rusa, navodi beogradski list.

To podrazumeva i davanje saglasnosti o dostavljanju podataka iz lične karte preduzeća koji obuhvataju i procenu konsultantske kuće “Beoconex” po kojoj 100 odsto “Lastinog” kapitala vredi 73 miliona evra, dok su 300 do 500 radnika prekobrojni i trebalo bi da im se obezbedi otpremnina.

Ta procena vrednosti ovih dana se koriguje nakon poslovnih rezultata iz prethodne godine. Direktor A.D.”Lasta” Vladan Sekulić potvrdio je da je ruska kompanije “Sinara-Transportne mašine” izrazila zainteresovanost za privatizaciju kompanije odnosno da je poslala pismo o namerama.

„Mi smo dokumentaciju koju smo dobili od Rusa prosledili Ministarstvu privrede koji vodi postupak privatizacije. Loptica je sada u njihovom dvorištu i oni će, uz saglasnost vlade, da definišu naše dalje korake. Mi smo u komunikaciji sa Ministarstvom privrede i čekamo dalje instrukcije po pitanju Rusa ili bilo koga ko će se pojaviti kao eventualno zainteresovana firma u procesu naše privatizacije“, kaže Sekulić.

Izvor: Blic

Foto: Pixabay

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar