Home VestiZabava Australija: Lego kocke na iznajmljivanje

Australija: Lego kocke na iznajmljivanje

by bifadmin

Lego kocke već decenijama spadaju u omiljene dečije igračke, doduše samo za one koji mogu da ih priušte. A pošto mnogi ne mogu, Australijanci su se dosetili kako će i deci čiji su roditelji lošijeg materijalnog stanja omogućiti igranje Lego kockama – tako što će im omogućiti iznajmljivanje ovih igračaka.

Naime, kompanija pod imenom Creative Build nudi mogućnost iznajmljivanja različitih Lego setova, po mesečnoj ceni od minimum 37 dolara po setu. Na ovaj način deca mogu da se igraju uvek drugačijim Lego postavkama, ne uzurpirajući ogroman sladišteni prostor u kući za kockice. I, što je za roditelje još bitnije, bez velikog ataka na kućni budžet.

Na sajtu australijske kompanije za iznajmljivanje Lego kocaka piše da je dužnost korisnika samo da naruči, plati i da posle isteka od mesec dana vrati set. Ukoliko izgubi nekoliko delova, kažu, neće morati da plaća penale.

Onim korisnicima koji se brinu zbog bakterija i virusa, poručuju da se kocke uredno dezinfikuju posle svake upotrebe. Interesovanje je, kako pišu australijski mediji, veliko i kada su u pitanju i deca i odrasli, a mesec dana igranja Lego kockama postalo je popularno i kao rođendanski poklon.

Ovo je još jedan u nizu dokaza da su potrošačke navike pretrpele veliki zaokret od posedovanja stvari ka njihovom korišćenju i deljenju.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar