Home VestiZabava Na prodaju vino koje je provelo 400 dana u svemiru

Na prodaju vino koje je provelo 400 dana u svemiru

by bifadmin

Jedna boca francuskog vina koja je godinu dana provela u svemiru stavljena je na prodaju i očekuje se da će dostići vrednost od milion dolara.

Pomenuta flaša Petrusa provela je 14 meseci kružeći oko naše planete, kao deo naučnog istraživanja kako prehrambeni proizvodi i pića stare u svemiru. U pitanju je jedna od 12 boca koje su prevalile put ka Međunarodnoj svemirskoj stanici i posle 400 dana provedenih u svemiru vratile se na Zemlju.

Po prizemljenju, naučnici su testirali ukus ovog vina poredivši ga sa onim koje je isti vremenski period sazrevalo na Zemlji. I ne samo naučnici. Nekoliko osoba koje su imale priliku da ga probaju nisu mogle da odluče da li je “svemirsko vino” bolje ili lošije od ovozemaljskog, ali su saglasni da je drugačije. Jedna novinarka rekla je da je “svemirsko vino” ima ukus kao stariji Petrusi.

Oni koji žele da probaju pomenuto vino treba da imaju u vidu da će od svih boca koje su provele vreme u svemiru samo jedna biti na prodaju. Tri su već otvorene radi testiranja a preostalih osam će biti korišćeno za potrebe daljih istraživanja.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar