Home VestiPolitika i društvo Mladi Grci dobijaju 150 evra ako se vakcinišu

Mladi Grci dobijaju 150 evra ako se vakcinišu

by bifadmin

Grčka će svojim građanima starosti od 18 do 25 godina davati 150 evra ako se vakcinišu. Ovo je samo jedno od mnoštva rešenja kojima pribegavaju različite države u pokušajima da privole mlade, koji su svuda ubedljivo najmanje imunizovani deo populacije, da “zavrnu rukav”.

Kod nas se kao jedan od predloga za motivisanje mladih za imunizaciju pominju turistički vaučeri u visini od 50 evra, a u Velikoj Britaniji oni dobijaju bolji status na aplikacijama za upoznavanje, odnosno veću šansu da pronađu srodnu dušu. Sve pomenuto države im nude samo da bi se vakcinisali i zaštitili i sebe i svoje bližnje od posledica Kovida-19.

No, Grčka je otišla korak dalje i izdvojila ogromnu sumu novca da privuče mlade u punktove za vakcinaciju. Naime, ona im nudi 150 evra ako prime prvu dozu vakcine. Ova sredstva će se nalaziti na specijalnoj kartici koju će mladi moći da iskoriste za putovanja, zabavu ili kulturne sadržaje.

Procenjuje se da će ovu karticu dobiti 940.000 mladih, što znači da je siromašna Grčka za ove svrhe izdvojila čak 141 milion evra.

Izvor: Ekathimerini

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar