Home VestiEkonomija Bitkoin i iter postavljaju nove rekorde

Bitkoin i iter postavljaju nove rekorde

by bifadmin

Vrednost kriptovaluta nastavlja da raste – bitkoin je oborio svoj oktobarski rekord dostigavši vrednost od 68.000 dolara, a iter trenutno košta više od 4.800 dolara. Da podsetimo, na početku ove godine bitkoin je vredeo 34.600 a iter 1.430 dolara.

Međutim, spletom različitih okolnosti, tokom 2021. ove kriptovalute su više nego duplirale svoju vrednost.

Bitkoin se u proteklih 24 sata trgovanja popeo na 68.521 dolar, posle čega se njegova vrednost spustila, te se sada kreće oko 68.000. Iter, kriptovaluta koja je u protekloj godini rasla čak i više od bitkoina, dostigla je vrednost od 4.800 dolara po digitalnom novčiću.

Ovi rekordi posledica su velikog rasta interesovanja investitora za kripto-tržište. Iako je ono veoma volatilno, i skokovi i padovi cena kriptovaluta mogu biti veoma oštri i nagli, stručnjaci kažu da ipak postoje i objektivni razlozi zašto je ovo tržište u poslednje vreme toliko atraktivno. Neki misle da je razlog za to inflacija i opšta nesigurnost u svetu, koje bacaju senku čak i na zlato, koje je uvek do sada u kriznim vremenima bilo sigurna luka za investitore. Kažemo bilo, zato što sada i zlato gubi atraktivnost, a kriptovalute je dobijaju. Bar do sledećeg oštrog pada njihove vrednosti.

Izvor: CNBC

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar