Home VestiEkonomija La Palma: Vulkan spasao turističku sezonu

La Palma: Vulkan spasao turističku sezonu

by bifadmin

Dok ugroženi lokalci beže sa La Palme, turisti u sve većem broju hrle na ovo ostrvo. I jednima i drugima glavni motiv je erupcija vulkana.

La Palma je jedno od Kanarskih ostrva koje i inače privlači ljubitelje letnjih i hajking destinacija. Sada je međutim njegova popularnost dodatno porasla, zahvaljujući novoj turističkoj atrakciji – eruptirajućem vulkanu.

Naime, probuđeni vulkan na ovom ostrvu već šestu nedelju izbacuje ogromne količine lave, uništava domove i privredu ostrva, a ljude prisiljava na evakuaciju. On je jedno vreme pretio i da će potpuno uništiti zimsku jesenju sezonu na La Palmi, koju najčešće u ovo doba godine posećuju bogati nemački turisti. Međutim, sa vatrom je buknuo i sasvim novi vid turizma. Ljudi dolaze da uživo posmatraju ovaj prirodni fenomen.

Ovog vikenda su bile rasprodate sve karte za brodove i avione koji voze ka pomenutom ostrvu. Hotelijeri su zadovoljno trljali ruke, a nisu loše prošle ni agencije za iznajmljivanje automobila, budući da treba nekako u stranoj zemlji stići do vulkana.

Postoje pak i organizovani izleti na vidikovac sa kog se bezbedno može posmatrati erupcija, i oni se održavaju i danju i noću. Turistički vodiči kažu da noću lava izgleda spektakularnije.

Izvor: Euronews, DW

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar