Home VestiZabava Pica pečena na vulkanskoj lavi postala hit među turistima

Pica pečena na vulkanskoj lavi postala hit među turistima

by bifadmin

Jedan računovođa iz Gvatemale je u aktivnom vulkanu uočio šansu za zaradu kroz kreiranje nesvakidašnje gastronomske ponude za turiste – pice pečene u lavi.

Otkad prodaje đakoniju pod nazivom “Pacaya Pizza”, kako se zove i pomenuti vulkan, Dejvid Garsija je postao pravi hit među turistima. Osim ukusne i neobično pripremljene pice, u ovom poslu pomaže mu i srećna okolnost da su turisti obično veoma umorni i gladni kada prevale uspon do vulkana koji je visok 2,5 kilometra.

Međutim, iako lukrativan, njegov posao nije nimalo lak – vrućine su velike a on konstantno mora da nosi zaštitnu opremu. Tako obučen, Garsija priprema picu na rastopljenoj lavi iz vulkana, koristeći za to specijalno metalno posuđe koje može da podnese temperaturu do 982 Celzijusa.

Kako kaže za medije, picu sprema na 800 stepeni Celzijusa i na toj temperaturi je za njeno pečenje potrebno oko 14 minuta.

Snimci njegovog kulinarskog umeća obišli su ceo svet, a oni koji su imali mogućnost da probaju “vulkansku picu” kažu da je ekstremno ukusna, jer Garsija ne štedi kečap, sir ali ni meso.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar