Home VestiEkonomija Milićević: Institut Jaroslav Černi ne sme biti prodat

Milićević: Institut Jaroslav Černi ne sme biti prodat

by bifadmin

Potpredsednik Saveta za borbu protiv korupcije Miroslav Milićević izjavio je danas da Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ ne bi trebalo da bude privatizovan.

Milićević je agenciji Beta kazao da Savet trenutno priprema materijal o prodaji instituta „Jaroslav Černi“.

Na pitanje Bete kakva su saznanja Saveta kada je u pitanju prodaja „Jaroslava Černog“, Milićević je kazao da ta institucija ne bi smela da se privatizuje ni pod kojim uslovima.

„Imamo problem da od ministarstava blagovremeno dobijemo neophodna dokumenta koja se tiču privatizacije „Černog“, ali očekujem da ćemo do kraja novembra uspeti da kompletiramo dokumentaciju. Taj institut je jedina institucija koja može da nam sačuva vode i zato država ne bi smela da se odrekne većinskog vlasništva“, istakao je potpredsednik Saveta za borbu protiv korupcije.

Upitan da li Savet ima saznanja o eventualnoj korupciji u procesu privatizacije „Jaroslava Černog“, Milićević je kazao da se Savet u ovom slučaju, za sada, ne bavi korupcijom.

Procenjena vrednost kapitala Instituta „Jaroslav Černi“ je 2,8 miliona evra

„Mi hoćemo da ukažemo da Institut ne bi trebalo prodavati, jer, između ostalog, posle privatizacije može doći i do korupcije. „Jaroslavu Černom“ ne može da se proceni finansijska vrednost, jer je u nacionalnom smislu njegova vrednost neprocenjiva“, naglasio je Milićević.

Procenjena vrednost kapitala Instituta „Jaroslav Černi“ je 2,8 miliona evra, a početna cena dela koji je ponuđen na prodaju je 2,58 miliona evra.

Kompanija „Milenijum tim“ ponudila je direktorima Instituta za vodoprivredu zajedničko učešće u privatizaciji, što su oni i prihvatili.

Govoreći o kadrovskim problemima u Savetu, Milićević je kazao da je tim povodom tražio sastanak s premijerkom Anom Brnabić, ali da do sada nije dobio odgovor.

Naveo je da Savet radi „punom parom“, iako umesto predviđenih 13, ima samo šest članova.

„Nadam se da ću se uskoro sastati s premijerkom i da će, u skladu s poslovnikom, biti prihvaćeni naši predlozi o imenovanju novih eksperata na upražnjena mesta u Savetu za borbu protiv korupcije“, rekao je Milićević.

Dodao je da je Savet dostavio početkom novembra vladi Srbije Izveštaj o aktivnostima nakon prodaje banjskog kompleksa „Žubor“ u Kuršumlijskoj banji, zemljišta specijalne bolnice u Vranjskoj banji, prodaji specijalne bolnice „Zlatar“ u Novoj Varoši, i prodaji preostalih bolnica za rehabilitaciju koje su u mreži zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

„Upravo smo završili i izveštaj o funkcionisanju lokalnih samouprava koje previše troše oslanjajući se na republički budžet. Izveštaj o lokalnim samoupravama je poslat vladi Srbije na usvajanje“, kazao je za Betu Miroslav Milićević.

Izvor:Beta
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar