Home VestiEkonomija Pjotr Jelenski otvorio konferenciju “DATA SCIENCE” u Beogradu

Pjotr Jelenski otvorio konferenciju “DATA SCIENCE” u Beogradu

by bifadmin

Ovogodišnja Data Science konferencija, koja traje od 21. do 25. novembra, ugostila je Pjotra Jelenskog, Izvršnog direktora ASEE Grupe, kao jednog od glavnih govornika konferencije. Događaj okuplja međunarodne i domaće stručnjake iz oblasti nauke o podacima, mašinskog učenja, velikih podataka, i veštačke inteligencije (AI) kako bi se predstavila najnovija rešenja razvoja i inovativne industrijske primene ovih tehnologija u svetu.

Izlaganje Pjotra Jelenskog je otvorilo glavni deo ovogodišnje konferencije, naglasivši da u današnje vreme kompanije, a naročito finansijske institucije i kompanije iz oblasti trgovine sve više ulažu u rešenja na bazi veštačke ineligencije. “Prilagođena, jednostavna i brzo primenjiva rešenja, ušteda vremena i resursa kao i pravilno razumevanje kupca i automatizacija su danas ključ za uspeh svake IT kompanije“, zaključio je Jelenski.

Upravo se jedna od domaćih start-up kompanija, Things Solver, pre nepunih godinu dana pridružila ASEE grupi. Kroz svoje rešenje, Solver AI Suite, korišćenjem veštačke inteligencije i modela mašinskog učenja, omogućava klijentima efikasno upravljanje velikim količinama podataka. Jelenski je istakao da primena ovih tehnologija značajno povećava onlajn kupovinu, jer se preciznije analiziraju podaci, a samim tim se pruža bolja usluga klijentima. AI (veštačka inteligencija) omogućava „win-win” situaciju za kompaniju i krajnjeg korisnika. Istakao je da uprkos tome što je upravljanje podacima veliki trend, svaka kompanija treba pojedinačno da proceni sopstvene ciljeve i koristi, pre odluke o implementaciji ove tehnologije.

Primenom rešenja ASEE grupe i Things Solver-a, kompanije unapređuju iskustvo korisnika, ali i svoju konkurentsku poziciju.

Konferenciju Data Science je ispratilo 10.000 ljudi iz više od 130 zemalja, a izlaganja govornika i diskusije o svetskim trendovima iz oblasti veštačke inteligencije mogu biti praćene onlajn. Svi dodatni podaci, kao i zaključci sa konferencije, mogu se pronaći na https://datasciconference.com/

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar