Home VestiEkonomija Potpisan sporazum o migraciji Beogradske berze na platformu Atinske berze

Potpisan sporazum o migraciji Beogradske berze na platformu Atinske berze

by bifadmin

U Atini je potpisan ugovor o migraciji Beogradske berze na trgovačku platformu Atinske berze. Ovaj ugovor predstavlja novi korak u ostvarenju zajedničkog cilja o bliskoj saradnji i promociji šire regionalne povezanosti, inicijalno započetog sticanjem učešća Atinske berze u vlasničkoj strukturi Beogradske berze, objavljenog 5. avgusta ove godine, saopšteno je iz Beogradske berze.

Dodaje se da su započete aktivnosti na migraciji trgovačkih aktivnosti Beogradske berze na zajedničku trgovačku platformu, a svi partneri u ovom procesu (Atinska berza, Beogradska berza i Kiparska berza) i njihove investicione zajednice će moći da iskoriste prednosti unapređenja operativne efikasnosti, tržišne likvidnosti i novih poslovnih mogućnosti, čime će biti omogućena i efikasna podrška lokalnom ekonomskom razvoju.

Sporazum, takođe, naglašava posvećenost i podršku koju Atinska berza pruža Beogradskoj berzi u njenim strategijskim naporima usmerenim ka transformaciji srpskog tržišta kapitala u međunarodno priznato i prepoznato tržište.

Socrates Lazaridis, direktor Atinske berze, izjavio je da se raduje partnerstvu sa Beogradskom berzom u kontekstu zajedničke trgovačke platforme.

“Ona će omogućiti dalje osnaživanje naših tržišta putem širenja baze investitora i ponude novih investicionih mogućnosti za lokalne i međunarodne investitore, kao i unapređenja ponude investicionih proizvoda kojima se trguje na ovim tržištima – kazao je Lazaridis i dodao da obe berze dele zajedničku viziju koja naglašava ulogu i značaj tržišta kapitala za razvoj lokalne ekonomije kroz unapređenje globalne povezanosti i izgradnju široke međupovezane regionalne mreže podrške.”

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar