Home VestiEkonomija Direktor firme otpustio 900 zaposlenih tokom jednog Zoom sastanka

Direktor firme otpustio 900 zaposlenih tokom jednog Zoom sastanka

by bifadmin

Direktor jedne američke kompanije privukao je pažnju tamošnje javnosti kada je preko jednog Zoom poziva otpustio čak 900 zaposlenih.

Početkom ove godine domaći mediji su naširoko pisali o slučaju “Šinvona”, druge “Jurine” fabrike, koja je otpuštala radnike SMS-ovima. Ovaj put to je tema za američke medije zahvaljujući kompaniji Better.com koja se bavi izdavanjem i otkupom hipoteka. Naime, njen direktor Višal Garg otpustio je čak 900 zaposlenih preko aplikacije za grupne pozive. U pitanju je 15 odsto ukupne radne snage ove firme.

Kompanija je navodno bila prinuđena na ovaj potez zbog lošijeg poslovanja, ali samo otpuštanje nije privuklo toliku pažnju javnosti koliko način na koji je ono izvedeno.

Direktor je nazvao sve zaposlene i saopštio im da ima lošu vest za njih. Naveo je da se situacija na tržištu zakomplikovala i da je firma morala da donese neke teške odluke. “Ovo je drugi put u mojoj karijeri da mi je pripao zadatak da otpuštam ljude. Prošli put kada sam morao to da uradim sam plakao”, rekao je Garg, i objavio da kompanija ponovo deli otkaze. Dodao je da svi koje je pozvao spadaju u grupu onih koji su imali manje sreće, odnosno koji će biti prinuđeni da traže novi posao.

Better.com je inače poznata po tome što se u velikoj meri oslanja na tehnološka rešenja kako bi proces kupovine nekretnina učinila “bržim i efikasnijim”, no izgleda da još neke stvari pokušava da reši na sličan način, ne baš taktično.

Izvor: BBC

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar