Home VestiIT i nauka SAD: Onlajn kupovina oborila prošlogodišnje rekorde

SAD: Onlajn kupovina oborila prošlogodišnje rekorde

by bifadmin

U vreme božićnih praznika 2020. onlajn kupovina u SAD je oborila sve dotadašnje rekorde, a sada je oborila i svoj prošlogodišnji rekord. Naime, krajem ovog decembra ona je porasla 8,5 odsto u odnosu na isti period lane.

Kompanija Masterkard objavila je novo istraživanje o kupovini preko interneta. Tokom božićne euforije ona je porasla za 8,5 procenata, a u periodu od 1. novembra do 24. decembra čak za 11 odsto u odnosu na prošlu godinu.

A upravo pomenuta 2020. je bila jedna od najboljih godina za one koji su svoju robu nudili preko onlajn šopova, budući da je tada kupovina preko interneta porasla čak za 61 odsto u odnosu na 2019.

Od ukupnog obima kupovine robe u Americi, u 2021. je 20,9 odsto izvršeno elektronski. To je za 14,6 odsto više nego pre dve godine, što potvrđuje jasan trend porasta onlajn kupovine.

Taj trend je, kažu tručnjaci, začet još pre nekoliko godina ali ga je intenzivirala pandemija korona virusa koja je mnoge od nas primorala da sedimo u kući i iz nje obavljamo sve što možemo.

A kada se radi o vrsti proizvoda, ove godine je najviše skočila prodaja nakita preko inerneta (32 odsto u odnosu na 2020.) i odeće za 26,2 odsto.

Izvor: UPI

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar