Home VestiZabava Holandija: Šišanje i manikir u poznatim muzejima

Holandija: Šišanje i manikir u poznatim muzejima

by bifadmin

Poznati holandski muzeji na kratko su postali saloni lepote u kojima su građani mogli da se ošišaju i urade manikir. Ovo pak nije bio umetnički performans već protest protiv novih antikovid mera koje dozvoljavaju ugostiteljima, teretanama i drugim mestima da rade, dok to isto zabranjuju kulturnim institucijama.

Zato su Holanđani ove srede u muzejima i koncertnim dvoranama mogli da pohađaju časove joge, ali i da dobiju šišanje i druge kozmetičke usluge. I to ne bilo kakve kozmetičke usluge – primera radi, u jednoj koncertnoj dvorani (Kapsalon Concertgebouw) posetioci su tokom šišanja mogli da slušaju klasičnu muziku u izvođenju orkestra.

Čak i u Muzeju Van Goga posetioci su mogli dobiti manikir ili šišanje, a usput i pogledati dela slavnog umetnika. Direktor ovog muzeja tim povodom je rekao za medije da on razume da su narodu potrebne usluge kao što je teretana i generalno briga o fizičkom zdravlju, ali da je bitno i mentalno, a da u muzeje ljudi dolaze da bi stekli neka nova saznanja o smislu života ili umetnosti.

A kako su poslovali muzeji u Srbiji tokom pandemije možete pogledati na ovom linku. 

Izvor: Blumberg, DW

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar