Home VestiEkonomija Kriptovaluta Iter porasla za 410%

Kriptovaluta Iter porasla za 410%

by bifadmin

Prošla godina je donela mnoga iznenađenja tržištu kriptovaluta, uključujući novog lidera, a ova obećava nove ratove na kripto-tržištu.

Tri glavne kriptovalute u 2021. godini – Bitkoin, Dogekoin i Šiba ostali su pomalo u senci Itera, koji je te godine porastao za više od 400%.

Dok su ostali hvatali zamah, Iter je, izgleda, privukao pažnju tržišta. Od petka, 31. decembra, porastao je za 410%, prema podacima Coinbase-a. Trgovao se oko 3.730 dolara po novčiću. Iako je mnogo manji od bitkoina, on je i dalje daleko ispred bilo koje druge kriptovalute na tržištu, uključujući Tviter favorite šibu i dogekoin.

Iako je i dalje najveća kriptovaluta na svetu po tržišnoj kapitalizaciji, bitkoin je u poređenju sa njima dodao samo 60% ove godine do danas. Godinu je završio u zelenom, ali ispod predviđenih 50.000 dolara.

Iako neki analitičari tvrde da je Iterov izvorni blokčejn, Ethereum – postao preskup u smislu naknada za transakcije, drugi veruju da ima svetlu budućnost, posebno nakon što je platforma u avgustu predstavila svoju nadogradnju ETH 2 koja poboljšava naknade.

Stručnjaci veruju da će ova godina doneti još dobrih vesti za Iter.

„Platforme za pametne ugovore su u mogućnosti da naprave finansijske aplikacije kao što je legos. Svaki novi lego dodat na Ethereum čini bolju izgradnju mreže“, rekao je on.

Izvor: Telegraf Biznis

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar