Home VestiEkonomija Zakupci sa Kalenić pijace prednjače u broju bezgotovinskih transakcija

Zakupci sa Kalenić pijace prednjače u broju bezgotovinskih transakcija

by bifadmin

U okviru pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca” zakupcima tezgi ponuđena je mogućnost bezgotovinske naplate svoje robe. Zakupci sa Kalenić pijace imali su najveći broj transakcija preko POS terminala.

Od septembra 2021. godine, na tri beogradske pijace uvedene su značajne novine zahvaljujući pilot projektu „Digitalizacija beogradskih pijaca”, koji je pokrenula Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Pilot projekat se realizuje uz podršku JKP Gradske pijace, kompanija Payten, Chipcard i banke Inteza. Kalenić, Palilula i Đeram, prve su u nizu beogradskih pijaca na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama. Prvi put u Srbiji kupcima je omogućeno da kupljeno voće, povrće i druge proizvode na pijačnim tezgama mogu da plate brže i lakše platnim karticama i mobilnim telefonom, bez prethodne posete bankomatu.

Kompanije Mastercard i Chipcard obezbedile su dodatnu pogodnost za sve učesnike u projektu. Svakog meseca do kraja oktobra 2022. godine, pet trgovaca koji budu imali najveći broj bezgotovinskih plaćanja platnim karticama osvojiće novčane nagrade u iznosu od 12.000 dinara.

Ispostavilo se da se ova inovacija najbolje “primila” u centralnim gradskim opštinama: zakupci sa pijace Kalenić sa ukupno 157, odnosno 138 ostvarenih transakcija osvojili su prvo i drugo mesto , dok je treća nagrada pripala zakupcu sa pijace Palilula sa realizovanih 136 transakcija. Četvrto mesto osvojio je zakupac sa pijace Đeram sa 122 transakcije, dok se na peto mesto plasirao zakupac sa pijace Palilula sa 117 transakcija.

Izvor: Beoinfo

Foto: Bif

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar