Home VestiZabava Turistički aranžman iz knjige „Ubistvo u Orijent Ekspresu“

Turistički aranžman iz knjige „Ubistvo u Orijent Ekspresu“

by bifadmin

Ako ste ljubitelj Agate Kristi, posebno njenog najpoznatijeg dela „Ubistvo u Orijent ekspresu“, a uz sve to imate i viška novca za luksuzna putovanja, imamo dobru vest za vas.

Turistička agencija za luksuzna putovanja Belmond će petog juna ove godine organizovati baš onakvo putovanje vozom kakvo ste mogli gledati u silnim ekranizacijama čuvene avanture belgijskog detektiva Herkula Poaroa.

Naime, oni koji uplate ovaj aranžman dobiće priliku da dožive nešto slično što su doživeli i junaci ovog romana, naravno bez ubistva. Bar se tako nadaju organizatori putovanja.

Turisti će svoje putovanje započeti u francuskom gradu Reimsu, svečanim obrokom uz pogled na zalazak sunca. Posle obeda će se ukrcati na voz, koji ambijentalno veoma podseća na Orijent Ekspres. Njime će putovati preko Austrije sve do Venecije, gde će biti biti ugošćeni takođe u luksuznom hotelu. Biće im organizovane raznovrsne aktivnosti, koje podsećaju na vremensku epohu u kojoj se odigrava čuveni roman Agate Kristi.

U pitanju je putovanje od svega dve noći, koje košta kao da traje bar deset puta duže. Cena karte za kabinu sa dva mesta je 8.430 dolara po osobi, a za jednokrevetnu kabinu 14.280. Ukoliko, primera radi, neki bogat par želi romantično putovanje „na visokoj nozi“, karta za njih će po osobi koštati skoro 30.000 dolara.

Ne morate biti pronicljiv belgijski detektiv da biste našli povoljniji aranžman, doduše teško da će biti autentičan poput ovog.

Izvor: Food and wine

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar