Home VestiZabava SAD: Tematski kripto-restoran ukinuo opciju plaćanja kriptovalutama

SAD: Tematski kripto-restoran ukinuo opciju plaćanja kriptovalutama

by bifadmin

Jedan američki tematski restoran posvećen kripto i NFT kulturi privukao je pažnju medija jer je – prestao da prihvata kriptovalute kao sredstvo plaćanja.

Kada je u aprilu ove godine otvoren Bored & Hungry u njega su pohrlili kripto-entuzijasti da obeduju u ambijentu koji krase slike popularnih mimova i NFT-ova. Osim što su u njemu mogli da uživaju u savremenim kreativnim delima, restoran im je omogućio i da pića i hranu plaćaju u kriptovalutama.

Međutim, ne mnogo vremena posle njegovog otvaranja tržište kriptovaluta je zadesila savršena oluja. Vrednost najznačajnijih kriptovaluta pala je za preko 60 odsto. A onda je jedan dan u američkim medijima osvanula vest da je Bored & Hungry prestao da prima digitalni novac. Kripto-skeptici su preplavili društvene mreže sa sarkastičnim opaskama o tome kako čak ni najveći entuzijasti više ne veruju u kriptovalute.

No, za sada se ne zna zvaničan povod za takvu odluku restorana. Novinarima Los Anđeles tajmsa jedan njegov neimenovani zaposleni je rekao da su ukinuli plaćanje kriptovalutama zato što većina kupaca nije ni koristila ovu mogućnost. Prema njegovim rečima, gosti su tu dolazili zbog hrane a ne zbog toga što je restoran tematski.

Izvor: Los Anđeles tajms

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar