Home VestiZabava Kako je poni koji voli pivo postao predsednik opštine?

Kako je poni koji voli pivo postao predsednik opštine?

by bifadmin

Budući da predstavlja početak radne nedelje, ponedeljak za mnoge zaposlene nije preterano srećan dan. Zato smo odlučili da ga učinimo nešto veselijim vešću o poniju koji voli da pije pivo i koji je zato proglašen predsednikom opštine u jednom malom mestu u Britaniji.

U pitanju je zapravo selo Kokington koje se nalazi na severozapadu okruga Devon. Pomenuto selo ima veoma slavnog stanovnika – ponija Patrika koji je poneo titulu predsednika opštine zato što je ovo mesto učinio poznatim širom planete. Patrik, osim što je izuzetno simpatičan, ima i jedan nesvakidašnji običaj. On naime redovno posećuje lokalni pab i u njemu pije Ginis pivo.

Patrikov vlasnik Kirk Petrakis počeo je svog ljubimca da vodi u pab tokom pandemije da bi mu pomogao “da se socijalizuje”. Cilj je bio unapređivanje Patrikovih društvenih veština kako bi on mogao da radi kao terapeutski konj. Pokazalo se da i u Britaniji, kao i u Srbiji, nema boljeg mesta za socijalizaciju od kafane, te je ovaj poni postao veoma druželjubiv. Patrik sada svoj posao obavlja u bolnicama, raznim grupama za oporavak i podršku, školama itd.

Međutim, osim društvenosti, on je tokom boravka u pabu stekao i jedno novo umeće – uživanja u pivu. Zbog ove navike Patrik se proslavio na društvenim mrežama, a potom i u medijima. A onda su se lokalci dogovorili da ga predlože za gradonačelnika odnosno za titulu koja bi se kod nas mogla prevesti kao “predsednik opštine”.

Ovaj predlog je prihvaćen pa je održana i svečana ceremonija na kojoj se Partik “zakleo” i preuzeo dužnost. Ostaje da se vidi da li će platu primati u pivu ili u kockama šećera.

Dok čekamo rasplet ove situacije Patrikove fotografije možete pogledati na njegovom Instagram profilu. Prijatan ponedeljak.

Izvor: Food & wine

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar