Home VestiIT i nauka Meta otpušta 11.000 zaposlenih

Meta otpušta 11.000 zaposlenih

by bifadmin

Meta će otpustiti 11.000 zaposlenih odnosno 13 odsto svoje radne snage, saopštio je Mark Cukerberg, vlasnik ove kompanije. Prema njegovim rečima, rukovodstvo te kompanije razmatra još neke mere kako bi smanjilo potrošnju sa ciljem da Meta postane održivija i efikasnija.

Da podsetimo, krajem prošlog meseca akcije ove firme pale su za skoro 20 odsto. Razlog za tako oštar pad je briga investitora zbog rasta troškova Mete u trećem kvartalu ove godine, koji je iznosio 19 odsto iI popeo se na 22,1 milijardu dolara. Istovremeno, njeni prodajni rezultati su bili lošiji za četiri odsto odnosno iznosili su 27,7 milijardi dolara. Takođe, njen operativni prihod je u odnosu na prošlu godinu pao za 46 procenata na 5,6 milijardi dolara.

Zbog svega navedenog 11.000 Metinih zaposlenih će ostati bez posla. Oni će primiti zarade za narednih 16 nedelja plus još dve dodatne nedeljne naknade za svaku godinu koju su proveli u toj kompaniji. Meta bi takođe trebalo da pokrije troškove njihovog zdravstvenog osiguranja u narednih šest meseci.

Izvor: CNBC

Foto: TheDigitalArtist, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar