Home VestiPolitika i društvo Praznično radno vreme trgovina u Beogradu

Praznično radno vreme trgovina u Beogradu

by bifadmin

Grad Beograd utvrdio je radno vreme vreme trgovinskih formata i zanatskih objekata tokom novogodišnjih i božićnih praznika 2022/2023. godine.

Prema informacijama objavljenim u Službenom listu grada Beograda, ovi privredni subjekti radiće prema sledećem rasporedu:

31. decembra 2022. (uoči Nove godine, subota) – dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr.), moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova;

1. januara 2023. (Nova godina, nedelja) – dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni;

2. januara 2023. (drugi dan praznika, ponedeljak) – dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova;

3. januara 2023. (treći dan praznika, utorak) – dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova;

6. januara 2023. (Badnji dan, petak) – dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr.), moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova;

7. januara 2023. (Božić, subota) – dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Na dan državnog i drugog praznika (1, 2, 3. i 7. januara 2023), nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i na opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 časova.

Dežurni prodajni objekti, koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu da rade duže od navedenog radnog vremena, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu Grada Beograda.

Izvor: Beoinfo

Foto: Markus Spiske, Unsplash

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar