Home VestiEkonomija Od danas skuplji parking u Beogradu

Od danas skuplji parking u Beogradu

by bifadmin

Od danas će u Beogradu parkiranje biti skuplje za četiri do pet dinara po satu na području zonskog sistema, saopštio je Parking servis, a tu vest je danas potvrdio i gradonačelnik Aleksandar Šapić.

On je, kako prenose mediji, rekao danas da će poskupljenje biti minimalno i da će sat umesto 56 biti 60 dinara po satu parkiranja.

Šapić je rekao da se grade dve nove garaže, i naglasio da je Skupština grada donela odluku o tome da i privatna lica mogu da grade i naplaćuje parking.

Sat parkiranja u crvenoj zoni umesto 56 koštaće 60 dinara, u žutoj zoni 53 umesto 48 dinara, a u zelenoj zoni 45 umesto 41 dinar. Cena sata, kako je saopštio Parking servis, parkiranja u plavoj zoni je po novom cenovniku 35 dinara, a do sada je bila 31 dinar, a višesatna karta će umesto 150 koštati 200 dinara.

Za stanare zonskog područja mesečna povlašćena parking karta biće 500 dinara, a za pravna lica sa sedištem u zonama ubuduće će koštati za 5-6 odsto više nego do sada.

Parkiranje na SMS parkiralištima „Vidin kapija“ i „Sava promenada“ nije poskupelo, pa sat vremena košta 50, odnosno 70 dinara, kao ni cena za polučasovno parkiranje u ljubičastoj zoni, koja ostaje 100 dinara.

Izvor: Danas.rs

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar