Home VestiZabava Sredinom godine trebalo bi da bude otvorena “Srpska Kapadokija”

Sredinom godine trebalo bi da bude otvorena “Srpska Kapadokija”

by bifadmin

Na pola puta između dva najposećenija grada u Srbiji, Novog Sada i Beograda, sredinom godine zaživeće nova turistička atrakcija – “Srpska Kapadokija”, saopštila je Turistička organizacija Grada Novog Sada koja sarađuje sa turskim turističkim radnicima na kreiranju ovog sadržaja.

Da podsetimo, Kapadokija je jedan od najposećenijih regiona u Turskoj ne samo zbog prirodnih lepota i istorijskog bogatstva već i zbog pejzaža upotpunjenog mnoštvom šarenih balona na topao vazduh koji lete kapadokijskim nebom. Ovaj region nalazi se na listi svetske baštine UNESCO.

Nešto slično, samo u manjim okvirima, uskoro bi mogla dobiti i naša zemlja. Naime, trenutno je u fazi pripreme za realizaciju projekat “Srpska Kapadokija”, odnosno letenje balonom na Krčedinskoj adi, rečnom ostrvu na teritoriji Inđije. Ovo područje je poznato po brojnim životinjama, poput konja, magaraca, ovaca, krava itd, koje na njemu slobodno žive u očuvanoj prirodnoj sredini i međusobnoj harmoniji.

Dakle, na sat vremena vožnje od Beograda i Novog Sada uskoro ćemo imati mogućnost da letimo balonima na topao vazduh iz kojih možemo posmatrati ovu prirodnu oazu.

Izvor: Turistička organizacija Grada Novog Sada

Foto: Timrael, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar