Home VestiPolitika i društvo Kako da razlikujete prave od lažnih policajaca?

Kako da razlikujete prave od lažnih policajaca?

by bifadmin

Policija je nedavno uhapsila dva muškarca osumnjičena da su se lažno predstavljali kao saobraćajni policajci i naplaćivali građanima kazne. To su činili u automobilu “presretaču” sa uključenim blinkerima.

Međutim, vrlo brzo se ispostavilo da su ova dva neimenovana prestupnika nabavila deo policijske opreme sa ciljem sticanja finansijske koristi od ljudi koje su zaustavljali.

Da bi sprečilo ovakve pojave u budućnosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je uputstvo za građane kako da prepoznaju prave policajce, posebno saobraćajne.

MUP je podsetio da svi saobraćajni policajci nose uniformu, da na levoj strani uniforme u visini grudi imaju značku policije, a na desnoj oznaku sa prezimenom i brojem policijskog službenika koji mora odgovarati broju službene legitimacije.

Građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja, imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kom se mogu videti vozilo kojim je izvršen prekršaj, registarski broj , kao i ostala obeležja prekršaja, bilo da li je prekršaj dokumentovan ručnim radarom, ili radarom koji je ugrađen u vozilo bez spoljnih obeležja policije, takozvani presretač, naglašavaju iz MUP-a.

Foto: fsHH, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar