Home VestiZabava Sindikalci pokušavaju da otkupe najstariju američku zanatsku pivaru od poznate korporacije

Sindikalci pokušavaju da otkupe najstariju američku zanatsku pivaru od poznate korporacije

by bifadmin

Vlasništvo nad najstarijom zanatskom pivarom u SAD bi, posle proglašenja bankrota, mogli preuzeti – članovi njenog sindikata.

Pivara Anchor Brewing osnovana je 1896. godine u San Francisku i preživela je veoma razoran zemljotres iz 1906. godine, zatim prohibiciju, veliki požar u proizvodnim pogonima u 1944. te rast potrošnje industrijskog piva i okretanje potrošača velikim i poznatim brendovima koji su ulagali ogromne sume novca u reklamu. Ali, nije uspela da preživi tržišnu ekonomiju 21. veka, te je prošlog meseca proglasila bankrot.

Međutim, još uvek nije sve gotovo. Drugu šansu mogli bi joj pružiti niko drugi do njeni radnici, budući da se njihov sindikat ponudio da otkupi ovo preduzeće. Sindikat trenutno pokušava da prikupi dovoljno sredstava kako bi pivaru preuzeo od njenog aktuelnog vlasnika – japanskog pivskog giganta pod imenom Sapporo. Sindikat je oformljen 2018. godine, samo godinu dana posle prodaje ove kompanije Japancima. Radnicima se očigledno novi vlasnik nije dopadao, što se može videti i iz skorašnjih izjava sindikalaca koji krive Sapporo za loš menadžment koji je doveo do propasti Anchor-a.

Zato su se ponudili da oni sami preuzmu pivaru. Sada su u trci sa vremenom da prikupe dovoljno sredstava u veoma kratkom roku, budući da će Sapporo, ukoliko neko ne preuzme pivaru do početka avgusta, ugasiti proizvodnju.

Izvor: Kvarc

Foto: Yesmore content, Unsplash

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar