Home VestiEkonomija Nova firma na koju je preneta imovina PKB-a gasi se posle 50 dana postojanja

Nova firma na koju je preneta imovina PKB-a gasi se posle 50 dana postojanja

by bifadmin

Kompanija „Agroindustrijska korporacija – nekretnine“ na koju je prebačena imovina PKB-a gasi se nakon samo 50 dana postojanja, saznaje N1.

Da podsetimo, ovo preduzeće osnovano je 2. aprila i na njega su tada prebačene 621 parcela PKB-a i tri milijarde dinara što je oko 25 miliona evra. Registrovano je za prodaju nekretnina a nastalo je izdvajanjem iz nekadašnje PKB Korporacije (sadašnje Agroindustrijske korporacije). Ukupna vrednost imovine koja je prebačena na njega iznosi 4,9 milijardi dinara.

Da li je novoosnovana “Agroindustrijska korporacija – nekretnine” za 50 dana svog poslovanja prodala neku od 621 parcele trenutno nije poznato. Međutim, prodato ili ne, sve od imovine, bilo da je zemljište ili novac, posle namirenja eventualnih poverilaca – odlazi osnivaču, u ovom slučaju Republici Srbiji.

Zemljište nekadašnjeg PKB-a koje je preneto na novu firmu nalazilo se u katastarskim opštinama Padinska skela, Surčin, Boljevci, Čenta, Ovča, Krnjača, Kovilovo, Besni Fok, Komareva humka… Osim građevinskog zemljišta, u imovinu ove kompanije spadale su i šume, poljoprivredno zemljište, zemljište kategorizovano kao „ostalo zemljište“ i kao „odbrambena šuma uz nasip“, zatim parcele na kojima su močvare, kanali, voćnjaci, pašnjaci, ali i zgrade.

Izvor: N1

Foto: 652234, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar